KİMYA/ KOZMETİK/ DETERJAN

Türk kimya endüstrisi, ağırlıklı olarak petrokimya, sabun, deterjan, gübre, ilaç, boya-vernik, sentetik elyaf, soda gibi çeşitli kimyasal hammadde ve tüketim ürünlerinin üretiminin gerçekleştirildiği tesislerden oluşmaktadır. Sektörde faaliyet gösteren firmaların önemli bir kısmı küçük ve orta ölçekli işletmelerden oluşmakla birlikte, büyük ölçekli firmalar ile çok uluslu şirketler de faaliyet göstermektedir. Kimya sektörü ithalata bağımlı bir sektördür. Kullanılan hammaddenin yüzde 70’i ithal edilmekte, %30’u ise yerli üretimle karşılanmaktadır. Bu geniş yelpazede tehlikeli olarak nitelendirilen kimyasalların kullanımı oldukça yüksek olup, Türkiye yasaları gereği bazı kurallara tabidir. Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi olmayan işletmeler bu maddelerle ilgili ticari faaliyette bulunamazlar.


Kozmetik sektörü, sahip olduğu içsel dinamikler nedeniyle gerçekten özel bir sektör. Kozmetik sektörünün dünyada ve Türkiye’de önü açık. Araştırmalar gösteriyor ki Türkiye’de kozmetik sektörü 2,3 milyar dolar seviyesinde bir pazar payına sahip. Ve bu hacim dünyadaki kozmetik sektörünün genel gelişiminden 2 kat daha fazla bir gelişim hızına sahip. Sektörde kullanılan hammaddelerin büyük bir bölümü yanıcı, aşındırıcı hatta zehirli maddelerden oluşuyor. Hal böyle olunca ticari faaliyetlerin ulusal ve uluslararası mevzuatlara uygun olarak yapılması kaçınılmaz hale geliyor. Burada devreye giren Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanları, faaliyetlerin mevzuat ve standartlara uygun olarak gerçekleştirilmesini ve risklerin en aza indirilerek insanı ve çevreyi güvence altına alıyorlar.


Her geçen gün büyümeye devam eden deterjan sektörünün üretim aşamasında birçok tehlikeli madde ve karışımlar kullanılıyor, bu kullanılan maddeler ise iyi yönetilemeyen ve kontrol edilemeyen durumlarda beklenmedik sonuçlar doğurabiliyorlar. Sektörde kullanılan Tehlikeli maddelerin başında, asitler, peroksitler, beyazlatıcılar, dioksin, sodyum sülfat, paraben, silikon, alkol gibi tehlike sınıfına giren ürünler bulunduğundan, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı ile çalışılması kaçınılmaz hale geliyor.


Türk Ekonomisi ve Turk Üretim Sanayisi için önemli olan on binlerce tehlikeli madde ve kimyasalın işlem gördüğü bu piyasada 62 ülkenin taraf olduğu ADR ( Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik ) ve Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hizmetleri gerek lojistik gerek üretim aşamasında profesyonel bir Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı yönetimini gerekli kılmaktadır..

TALEP EDİN

Lütfen taleplerinizi eksiksiz olarak doldurup gönderiniz. Müşteri temsilcimiz size geri dönüş sağlayacaktır.

TIKLAYINIZ